Ost blogt.


Lees hier de laatste nieuwsberichten en andere interessante weetjes over Honda en Autobedrijf Ost.

In deze bizarre tijden zijn wij toch fier dat wij binnenkort onze nieuwe telg in de Honda showroom mogen ontvangen; de Honda e. Onze eerste elektrische auto! Spijtig genoeg kunnen we hem nog niet in real life aan u tonen. Voor de KMO's is het alvast een schot in de roos gebleken. Was voor ons wel een heel speciale gewaarwording dat dit enthousiast nieuw model (dat we gerust nu al een design icoon mogen noemen) wordt aangeprezen door de boekhouders !! 

brochure:
prijslijst:
configurator:...

Beste klant,

 

Zoals we je al eens berichtten, sluiten onze vestigingen voor alle niet-essentiële herstellingen. Dit om de verspreiding van het virus tegen te gaan. 

Wij voelen wel de verantwoordelijkheid om onze klanten mobiel te houden door middel van een nood-permanentie in onze vestigingen. Wij willen klaar staan voor de mensen die ook voor ons klaarstaan: mensen die de voedingswinkels draaiende houden, verplegend personeel, mensen uit de zorgsector en ook politievoertuigen. 

U kan ons steeds bellen 09 369 19 65 of mailen aftersales@autobedrijfost.be in geval van NOOD. Wie langskomt met een dringend probleem, gelieve ons eens te bellen vóór je komst zodat we even kort de veiligheidsvoorschriften kunnen overlopen. 

Wie een panne heeft, kan zich uiteraard altijd wenden tot zijn Honda assistance 03 253 6858. Bij een panne die niet ter plaatse kan hersteld worden, heeft u recht op een gratis vervangwagen (max. 5 dagen). 

Er gaan GEEN afspraken door voor gewoon periodiek onderhoud, enkel dringende gevallen zoals Check Engine, Beperkt motorvermogen, Lekke banden. Als het lampje voor onderhoud opspringt, is er niet direct haast bij. We kunnen een afspraak inplannen eind april of begin mei in dat geval. We checken uiteraard de historiek van de wagen om je hierover juist te informeren. Mail: aftersales@autobedrijfost.be 

Met dit mooie weer denkt iedereen aan zijn zomerbanden, jammer genoeg is een  bandenwissel nu niet mogelijk. Maar op 8, 15 en 29 mei zullen we van 14u30 tot 19u trachten om de opgelopen achterstand snel om te buigen. Om de werkdruk te verspreiden, vragen we jullie deze data te respecteren voor de wissels van de banden.

Op een halfuurtje (wagen op de brug, wielen demonteren en monteren, bandenspanning kalibreren) wordt uw wagen voorzien van de zomerbanden.Aangezien wij door de verplichte sluiting maar zeer beperkt aanwezig zijn, willen wij u vragen om u in te schrijven via aftersales@autobedrijfost.be. Indien het gekozen tijdstip volzet is nemen wij met u contact op. Uw afspraak wordt sowieso nog bevestigd per mail.

 

Hou het veilig op de baan en ‘in den omgang’,

van harte,

uw Ost team


...

Zijn Uw banden scheef afgesleten ? “trekt” Uw voertuig weg, zodat U de hele tijd moet tegen sturen ? Of staat Uw stuur “scheef” als U op een rechte baan rijdt ? Dan dient uw voertuig naar alle waarschijnlijkheid uitgelijnd te worden.

Wanneer de slijtage zich aan de ‘binnenkant’ van de band (achter in de wielkast) voor doet, en niet tijdig wordt opgemerkt, kan de band dermate verder slijten op de schouder dat de karkas letterlijk wordt ‘doorgesneden’ (rechtse afbeelding). De karkasstructuur wordt beschadigd, en de band dermate verzwakt, dat hij op deze plek zal openscheuren. We spreken hier van een klapband. Het bijregelen van de uitlijning kan deze scheve slijtage stop zetten, maar de slijtage zal ten gevolge van het regelen van de uitlijning vanzelfsprekend niet verbeteren. Dus een goede opvolging ook na de regeling van de uitlijning is een ‘must’ !Uitlijnen is specialistenwerk : ons ervaren personeel is dan ook opgeleid om – met behulp van de modernst beschikbare apparatuur – de positie van Uw wielen onder Uw voertuig weer perfect “in lijn” te brengen.

Bij uitlijning onderscheiden we 3 belangrijke wielposities die potentieel verkeerd kunnen staan :
Sporing (afbeelding : Toe in / Toe out)
Camber
Caster (het wiel staat te veel voor- of achteruit)De wielgeometrie bestaat uit het controleren en configureren van de 4 banden. 

Al kunnen deze kosten overdreven lijken, een slechte afstelling van de wielen kan invloed hebben op de levensduur van de band en extra kosten met zich meebrengen, daarnaast kunt u er last van hebben tijdens het rijden.

 

Wanneer er na een reparatie van de wielophanging of een kleine tik tegen de stoep niet wordt uitgelijnd, zal dat op verschillende manieren merkbaar zijn:

       •Het voertuig trekt naar één kant van de weg.

       •Ongewone (vroegtijdige) slijtage van de banden.

       •Het stuur staat scheef bij rechtuit rijden.

       •De banden schuren zonder duidelijke reden.

De wegstabiliteit is slecht en verandert bij elke oneffenheid op het wegdek van richting.


Wij voeren de wielgeometrie uit voor € 75 btw incl. Combineert u dit met een banden of wielenwissel dan komt het op 50 € btw incl. !!! Tijdelijk actie in februari, maart en april 2020


...